انار؛ میوه پرخاصیت پاییزی
تحقیقات نشان داده است که انار ۳ برابر چای سبز، آنتیاکسیدان دارد. نقش آنتیاکسیدانها، حفاظت از بدن در برابر استرسها، آلودگیهای شیمیایی و میکروبی، بیماری قلبی و سرطانهاست.
انار یکی از میوههای خوش آب و رنگ فصل پاییز و زمستان است که در مقایسه با سایر میوههای این فصل، آنتیاکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماریها، میکروبها و ویروسها دارد.
انار منبع مهم آنتیاکسیدانها، پتاسیم و ویتامین C است. در واقع آب انار یکی از غنیترین منابع پلیفنولهاست که گروهی از آنتیاکسیدانهای قوی هستند.
نقش آنتیاکسیدانها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرسزا حادث میشوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، استرسهای روحی و سموم مختلفی که به صورت روزمره، خواسته و ناخواسته با آنها مواجه هستیم.
انار میوهای خونساز، مقوی قلب، مفرح، دفعکننده چربی، رفع کننده سموم اغلب عفونتهای داخلی و دافع حرارت است.
برگ انار در ضعف معده، کمی اشتها، تهوع، ضعف عمومی، تصفیه خون و در رفع میگرن بسیار مفید است.
این میوه مانع تصلب شرایین و بیماری قلبی، کاهش کلسترول بد (LDL)، باعث کاهش فشارخون بالا و چربی بوده، خون را تصفیه و تقویتکننده قلب و کلیه و اشتهاآور است و بهتر است قبل از غذا مصرف شود. انار در دفع اوره و کلسترول، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی دارد.
انار برای اشخاصی که دچار یبوست هستند، مضر و میوهای سرد است بنابراین اشخاصی که سردمزاج هستند پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات باید بخورند. انار برای کسانی که دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیادهروی در مصرف انار ترش ایجاد زخم معده میکند.